Mokyklos karnavale „Žaliasis drakonas“ buvo gražu… net žalia!

Gruodžio 20 d., pasitinkant 2024-uosius, „Varnų salos“ pagrindinėje mokykloje praūžė tikrai ugningas KARNAVALAS „ŽALIASIS DRAKONAS“. Nuo pat ryto mokykla „nusidažė“ žaliai nuo šventei šia spalva pasipuošusių mokinių ir mokytojų, o vakare prie šios kompanijos prisijungė ir vaikų tėveliai. Tokį aprangos kodą pasirinkome ne tik todėl, kad taip simboliškai sutikinėjome būsimuosius Žaliojo medinio drakono metus, bet ir norėdami išreikšti solidarumą bei prisidėti prie paramos akcijos vėžiu sergantiems vaikams „Gerojo lašelio diena“. Šventės metu buvo aukojami pinigai, skirti vėžiu sergančių vaikų bendruomenei, kurią remia Lietuvos vaikų vėžio asociacija „Paguoda“.

Mokyklos renginyje net galva sukosi nuo specialiai paruoštos įspūdingos programos. „Varnų saloje“ įsikūrusi muzikos mokykla-studija padovanojo muzikinius etiudus: širdis salo nuo operinio dainavimo mokytojos atliktos dainos „Tyli naktis“ bei ukrainietiško kalėdinio himno akompanuojant pianinui. O smuiko mokinės sugrotas kūrinys nepaliko nei vieno abejingo – ne vienas žiūrovas braukė ašarą.

Spalvingaisiais „BoomWhackers“ mušamaisiais instrumentais atlikti du kūriniai užbūrė ir įtraukė visus šventės dalyvius – vieni nejučiom kartu mušė taktą, kiti iš nuostabos stovėjo netekę amo.

6b klasės mokinės parodė šaunų šokį pagal itin populiarią 2020 metų Ukrainos Eurovizijos laimėtojos – grupės „Go_A“ dainą „Solovey“.

Ypač gausių ovacijų sulaukė muzikos mokytojos Oksanos vokalinio ansamblio mažieji dainorėliai.

Žiūrovams įteikta dar viena staigmena – lietuvių kalbos mokytoja Asta sujungė šeštas, septintas bei devintas ukrainiečių vaikų klases ir su jomis pastatė spektaklį „Kaip mergaitė širdies ieškojo“. Tokiu būdu norėta visiems tėveliams parodyti, kaip greitai įmanoma išmokti lietuvių kalbą ir net drąsiai lipti ant scenos!

Karnavalo dalyviai taip pat linksminosi iš aštuntokų paslaptingosios juodosios skrybėlės traukdami lapelius su humoristiniais palinkėjimais kitiems metams.

Kūno kultūros mokytojos Svitlanos kartu su penktokais atliktas šokis pagal Michael Jackson dainą „Smooth criminal“ baigėsi efektingu konfeti lietumi ir milžiniškomis ovacijomis.

10 klasės merginų dueto su gitaromis nuostabiai atliktą vieną populiariausių kalėdinių dainų „Last Christmas“ kartu su jomis kartu dainavo ir žiūrovai.

Šventinę karnavalo dalį vainikavo 10–11 klasių jungtinis šokis.

Mokyklos įkūrėja Margarita padėkojo visiems mokiniams už smagius pasirodymus, tėveliams už tokius „fainus“ vaikus, o mokytojams – už jų sunkų darbą. Žalieji elfai pagalbininkai pradžiugino visus mokinius saldžiomis dovanėlėmis, o tėvelių paruoštas saldus stalas nepaliko nei vieno abejingo. Apie griausmingą diskoteką, trukusią kone iki vidurnakčio, mokiniai tikrai šnekės dar bent pusmetį. Apšerkšniję mūsų žiemos, žalia žalia, kur dairais… Ech, kaip gerai buvo!

Daugiau naujienų galite rasti mūsų mokyklos Facebooke ir Instagrame.

Į viršų