Mokykla „Varnų sala“ dalyvaus „Vilniaus knygų mugėje 2024“!

Vasario 22–25 d. mūsų mokykla „Varnų sala“ dalyvaus Lietuvos parodų ir kongresų centre „Litexpo“ vyksiančioje „Vilniaus knygų mugėje 2024“. Visas keturias dienas labai lauksime ir didelių, ir mažų prie mūsų stendo 5.D02D penktojoje salėje. Čia galėsite ne tik jaukiai pasišnekučiuoti su mokyklos įkūrėja Margarita Pilkauskaite, bet ir kartu origamiu lankstysime mokyklos simbolį – varnas, taip kviesdami atvykti ir gyvai susipažinti su mūsų pradine bei pagrindine mokyklomis, atviromis visiems.

Vasario 24 d. nuo 12 iki 14 val. prie mūsų stendo bus galima susitikti su Vilniaus universiteto Filologijos fakulteto dėstytoja Rasa Bačiuliene, pabendrauti su ja ir gaut autografą ant jos knygos, kurią pristatinėsime mugėje. Tai „Varnų salos“ lietuvių ir ukrainiečių vaikų komandos iliustracijomis papuošta ir lietuvių–ukrainiečių kalbomis išleista patarlių knyga „Kol gyveni, tol ir mokaisi“. Šia liaudies išmintimi mūsų mokykloje vadovaujasi kiekvienas ir žino, kad mokantis yra absoliučiai normalu kristi, keltis ir vėl bandyti iš naujo, taip atrandant ir patiriant tikrą gyvenimą.

Todėl 2023 m. mes su džiaugsmu tapome Rasos inicijuojamo ilgamečio tarptautinio projekto partnere. Jo metu leidžiamos dvikalbės patarlių knygos, o joms iliustracijas, pagal tai, kaip supranta ir interpretuoja, piešia vaikai. Šis projektas įtraukia tautines mažumas, socialiai pažeidžiamus jaunuolius ir žmogeliukus, turinčius negalią ar kitus specialiuosius poreikius, taip pat moksleivius iš dvidešimt penkių Lietuvos, Didžiosios Britanijos, Vokietijos, Norvegijos ir Danijos tradicinių, specialiųjų ir integruotų mokyklų. 2019 metais prestižinėje tarptautinėje Londono knygų mugėje projektas buvo nominuotas „Iternational Excellence Awards 2019“ tarp trijų geriausių pasaulyje kategorijoje „Educational Learning Recourses“.

Prasmingame projekte dalyvavo apie 400 1–10 klasių „Varnų salos“ mokinių – geriausieji jų piešiniai ir papuošė mūsų pristatomą knygą. Todėl nepasididžiuokite, būtinai užsukite. Kartu puikiai praleisime laiką. Ir gal pabendravę su mumis suprasite, kad pagaliau išsirinkote antruosius namus savo ypatingam vaikui. Nepraeikite pro šalį, nes tik „kas ieško, tas ir randa“!

„Varnų sala“ – privati mokykla Vilniuje, atvira visiems! Susitikime „Vilniaus knygų mugėje“!

Į viršų