„Varnų salos“ mokiniai myli Lietuvos policiją! 

„Varnų salos“ mokiniai supranta, kad meilė – tai ne tik širdelės, saldainiai ar kiti nuglaistyti dalykai. Meilė yra labai įvairialypė, turinti nesuskaičiuojamą galybę formų. Ir visuomet ji prasideda nuo netikėto susidūrimo ar ilgai planuoto ir laukto susitikimo. Todėl visai neatsitiktinai šių metų šv. Valentino dieną 5–10 klasių moksleiviai skyrė pažinčiai su Lietuvos policija jos įkurtame muziejuje. Ir ką gali žinoti – gal būtent šioje vietoje gimė tikra meilė ypatingai profesijai. Galbūt čia buvo nuspręsta tapti Angelu sargu, saugoti savo šalį ir žmones nuo nelaimių, kovoti už teisingumą.

Modernus Lietuvos policijos pristatymas

Mūsų mokiniai tikrai nesitikėjo, kad patirs tiek nerealių įspūdžių, regis, paprastoje ekskursijoje. Tai nebuvo „sausas“ susipažinimas su policijos istorija ar kasdienybe. Tai buvo nepamirštamas, „vežantis“ nuotykis tiek jauniausiems, tiek vyresniems jo dalyviams. Puikūs vizualiniai sprendimai, modernios šiuolaikinės priemonės tarsi magiški burtai įtraukė ir nepaleido moksleivių iki paskutinės buvimo muziejuje minutės. Atrodė, kad mokyklos vaikai per keletą akimirkų tapo suaugusiais – net patys judriausi susikaupę ir tokie orūs klausėsi pristatymo apie Lietuvos policiją. Jų akyse spindėjo susidomėjimas, rūpestis, rimtis, pagarba.

Unikalūs virtualios realybės 360 laipsnių vaizdo reportažai

O kiek teigiamų emocijų kilo, kai su policijos istorija mokiniai buvo supažindinti pačia patraukliausia ir jaunam žmogui artimiausia forma! „Tulpinių“ gaujos klastingai nužudytų Panevėžio pareigūnų atminimas muziejuje įamžintas interaktyvioje ekspozicijoje. Ji sukurta panaudojus itin modernias skaidriojo aktyvaus stiklo technologijas bei trimačio vaizdo holograminę animaciją. Tautinio atgimimo akimirkos ir transformacijos iš tuometinės milicijos į šiuolaikinę policiją buvo stebėtos specialiose 360 laipsnių šviesadėžėse.

Moksleiviai susijaudinę šurmuliavo ir džiūgavo, kad galėjo dalyvauti dar vienoje visiškai unikalioje, išskirtinėje atrakcijoje. Pasinėrę į virtualios realybės 360 laipsnių vaizdo reportažus, jie tarsi buvo kartu su antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ kovotojais, sulaikančiais ginkluotus nusikaltėlius. Taip pat sužinojo policijos kinologo darbo paslaptis ir stebėjo, kaip tarnybinis šuo sustabdo kaltininką.

Mokinių fotografijos ant tikro tarnybinio motociklo

Tikro ažiotažo sulaukė pažintis su įvairiausiais šaunamaisiais ginklais, specialiosiomis apsaugos, radijo ryšio, greičio kontrolės priemonėmis. Tiek merginos, tiek vaikinai net liežuvius prikandę matavosi tarnybines uniformas, kepures, neperšaunamas liemenes. Na o tikra vyšnia ant torto tapo galimybė „pačiupinėti“ tarnybinį motociklą BMW 1150 RT. 2002 m. jis lydėjo Lietuvoje viešėjusio Jungtinių Amerikos Valstijų Prezidento Džordžo Bušo kortežą! Mokiniai didžiuodamiesi pozavo ir fotografavosi ant motociklo, smalsiai tyrinėjo jo „kūną“.

Galiausiai savo žinias apie mūsų policijos transportą vaikai galėjo pasitikrinti dar niekur Lietuvos muziejuose nenaudota technologija – magnetinės dėlionės žaidime. Tuomet jie nenujautė, kad visai netrukus ir „Varnų saloje“ startuos būrelis „Dėlionių klubas“. Po ekskursijos mokiniai dalijosi įspūdžiais, diskutavo apie naujus atradimus, o namo keliavo džiugesio ir teisingu turiniu užpildytomis širdimis. Ši Vasario 14-oji buvo kitokia. Bet tikrai neužmirštama.

Tad jei norite patirti visiškai fantastiškas emocijas, būtinai apsilankykite Lietuvos policijos muziejuje!  

 „Varnų sala“ – privati mokykla Vilniuje, atvira visiems! Mylėti ir gerbti kitą visai lengva! 

Į viršų