„Varnų sala“ dalyvauja „ICF Lithuania“ koučingo kultūros integravimo projekte!  

„Varnų sala“ pradėjo savo kelionę asociacijos „ICF Lithuania“ koučingo mokymuose. Šiais metais esame vienintelė mokykla Lietuvoje, dalyvaujanti šiame mokyklų-projekte. Mokymai vyks iki birželio mėnesio, o juose žinias gilins 15 mokyklos bendruomenės narių. Kodėl mes tai darome? Nes dirbame kaip vieninga komanda, mums labai svarbu rūpintis vienas kitu ir darniai judėti pirmyn. Mes drąsiai plečiame savo suvokimo akiratį, dalijamės patirtimi, džiaugiamės atradimais, aptariame nesėkmes. Būdami šiame projekte norime gauti profesionalių, kompetentingų patarimų ir konkrečių metodikų, kurias galėtume pritaikyti savo „saloje“, toliau augti ir tobulėti.

„Varnų sala“ renkasi koučingą, nes į gyvenimą žvelgia kūrybiškai 

Mokykla – tai mokinių ir mokytojų sintezė. Tai nuolatinis bendradarbiavimas. Žinome, jog šis procesas vyksta sklandžiai ir užtikrintai tuomet, kai, pirmiausiai, susikalba ir darniai kaip laikrodis dirba administracijos bei mokytojų kolektyvas. Todėl čia svarbus kiekvieno bendruomenės nario įsitraukimas. Pagal tarptautinį apibūdinimą koučingas – išskirtinis kūrybinis procesas, žadinantis mąstymą bei gebėjimą atrasti ir labiausiai išnaudoti asmeninį bei profesinį potencialą. Koučingo, kitaip nei psichoterapijos ar kitų mokymų, metu į iššūkius pažvelgiama kitaip, auga pasitikėjimas savimi, gėrėja tarpusavio bendravimas, šyla atmosfera kolektyve   

Mokyklai „Varnų sala“ koučingo mokymus veda profesionaliausi srities specialistai  

Dalyvavimą  asociacijos „ICF Lithuania“ organizuojamame mokyklų projekte pasirinkome tikrai ne be reikalo. Tarptautinė koučingo federacija (ICF) yra pasaulinė lyderė, vienijanti  beveik 37 000 narių iš 145 pasaulio šalių. Tai aukščiausi etikos standartai ir profesionaliausi specialistai. Projekto metu naudodamiesi koučingo metodika mokomės siekti trokštamų konkrečių ilgalaikių tikslų ir sisteminių pokyčių. Kadangi visų mokyklos bendruomenės narių savijauta yra labai svarbi, ieškome būdų dar jaukesniam ir efektyvesniam bendravimui ir bendradarbiavimui. Esame skatinami nebijoti pokyčių, kai reikia, užimti stebėtojo rolę arba, atvirkščiai, drąsiau reikšti nuomonę. Taip pat nešvaistyti energijos pergyvenimams dėl to, kas buvo ar kas bus, bet su komanda ir individualiai veikti „čia ir dabar.“ Mūsų dalyvavimas projekte susideda iš: asmeninių ir komandinių koučingo sesijų, grįžtamojo ryšio sesijų, tyrimų pradžioje ir pabaigoje.  

Ko „Varnų sala“ tikisi po šių koučingo mokymų? 

 „Varnų salos“ bendruomenės nariai po šių mokymų tikisi dar stipresnio asmeninio ir visos organizacijos „vidinio stuburo“. Tobulesnio gebėjimo lygiaverčiai ir pagarbiai bendrauti, iš tikrųjų matyti ir girdėti kitą, didesnio pasitikėjimo vienas kitu ir sutvirtėjusio abipusio ryšio. Dar konstruktyviau bendradarbiauti, susitarti ir palaikyti  vienas kito idėjas bei inciatyvas. Kartu pasidžiaugti pasiektu progresu ir vienas kitu. Tikime, jog užtvirtinsime suvokimą, kad kiekvienas mokykloje yra ne tik labai svarbus, bet ir atsakingas už jos tobulėjimą bei klestėjimą.  

 „Varnų sala“ dalyvauja „ICF Lithuania“ koučingo kultūros integravimo projekte!

„Varnų sala“ – privati mokykla Vilniuje, atvira visiems! Kartu veikdami  galime daugiau! 

Pagrindiniai projekto partneriai:

„Varnų sala“ dalyvauja „ICF Lithuania“ koučingo kultūros integravimo projekte!
Į viršų