Margarita, skrisk be sparnų! „Varnų sala“ su tavim kartu!

Pavasario žiedais apsipylusį gegužės 8-osios vakarą mokyklos „Varnų sala“ direktorė Margarita Pilkauskaitė šventė ne tik labai gražų savo gimtadienį. Artimieji, draugai, bendradarbiai simboliškai išlydėjo ją į „Tarptautines suaugusiųjų dailiojo čiuožimo varžybas 2024“ Oberstdorfe! Taip, taip, jūs viską gerai supratote – Margarita pagaliau pildo savo metų metais sūpuotą svajonę ir štai taip įtikinamai įrodo, kad neįmanomų dalykų tiesiog nėra.  

Šventinį vakarą „Pramogų arenoje“ susirinkusiems viražus ant ledo demonstravo Margaritos bendrakeleivės – vienintelio Lietuvoje dailiojo čiuožimo suaugusiems klubo „Čiuožimo pulsas“ narės. O po šaunaus jubiliatės pasirodymo arena aidėjo ne tik nuo susižavėjimo šūksnių – joje snigo pliušiniais žaisliukais. Dar vienas Margaritos troškimas buvo išpildytas! 

Dabar jau stipriai stipriai laikome kumščius ir linkime didžiausios sėkmės Direktorei Vokietijoje! Ji yra įkvepiantis  pavyzdys, kaip reikia siekti savų tikslų. Įsiklausykim: 

„Visko pagrindas yra disciplina. Ji susideda iš 5 elementų: susitaikymo (priimti realybę tokią, kokia ji yra, ir pripažinti savo galimybių ribas), valios, sunkaus darbo, stropumo bei atkaklumo. Ir eidami mažais žingsniais visada pasieksime didelių rezultatų. Žinot, kuo man žavus mėgėjų sportas? Ogi tuo, kad čia nesvarbu, kiek tau metų, nesvarbu koks tavo lygis, nesvarbu kokie tavo fiziniai duomenys. Nesvarbu, kada sugalvojai, kad nori tapti šokėju, plaukiku, čiuožėju, krepšininku ir pan. Svarbu, kad dabar tu gali įgyvendinti savo svajones ir daryti tai, ką visada norėjai, bet neturėjai gyvenime galimybių. Tiek daug visokių užsiėmimų suaugusiems, tik tereikia apsispręsti ir bandyti. O tada veriasi galimybės, pamatai, kad aplinkui daug bendraminčių. Ir ne tik savam kieme, bet plačiajam pasaulyje žmonės mokosi naujų dalykų ir stengiasi praturtinti savo kasdienybę įvairiomis veiklomis. O ir varžybos – ne įtampos ir konkurencijos pilnos, o džiaugsmo, palaikymo ir bendrystės.  

P.s.: Svajokit drąsiai ir plačiai, nes svajonės pildosi ir atneša daug džiaugsmo.“ 

Margarita, skrisk be sparnų! „Varnų sala“ su tavim kartu!

Margarita, skrisk be sparnų! „Varnų sala“ su tavim kartu! 

Į viršų