„Varnų sala“ linki, kad ukrainiečių vaikai pieštų taiką! 

Birželio 12 d. mokykloje praūžė renginys „Padėkime nupiešti taiką“. Svarbiausiu jo akcentu tapo ukrainiečių vaikų piešinių iš Kyjivo ir jo srities kaimų, Irpeno, Gostomelio dailės studijų, aukcionas! Šiuos prasmingus, iki širdies gelmių sukrečiančius piešinius per anksti karo subrandinti vaikai kūrė nuolatinių apšaudymų ir elektros tiekimo trikdžių sąlygomis. Aukcionas buvo labai emocionalus, pirkėjai konkuravo, buvo daug adrenalino ir smagių emocijų. Visi (21) darbai surado savo šeimininkus, o surinkti pinigai atiteks Ukrainos piešiantiems vaikams! Tokiu būdu „Varnų sala“ prisideda prie galimybės šiems vaikams jausmus, patiriamus už laisvę kovojančioje Tėvynėje, saugiai išlieti piešiniuose.

Renginio metu visus gebėjimais stebino ir linksmino muzikinės mokyklos studijos vaikai: gitaristai, vokalistai, pianistai, smuikininkai, ansamblis, „Džerelo“ („Šaltinis“). Vyresniųjų klasių moksleiviai atliko specialiai sukurtą jungtinį šokį. Vaišintasi buvo moksleivių rankomis gamintais saldumynais ir tradiciniu ukrainietišku kompotu „Uzvar“. O mokyklos mugėje buvo galima įsigyti  nuostabių mokomosios mokinių bendrovės Raven’s Puzzles gaminių ir dailės kūrinių.  

Gera buvo dalintis gerumu ir drauge sukurti simbolinį piešinį „Taika“. Kiekviena spalva atskirai – gražu, tačiau tik susilieję kartu jos suskamba darnia gama… Iš širdies į širdį… O tada jose tampa šviesiau… 

 

„Varnų sala“ – privati mokykla Vilniuje, atvira visiems! Gera daryti gera! 

Į viršų